Retrowielrennen

Bon Tour en Johan Museeuw dompelen je onder in een retrofietsbeleving in en rond Oudenaarde. Je fietst in het gezelschap van de Leeuw van Vlaanderen daar waar deze grote klassieker nog steeds wordt verreden. Waar geschiedenis werd geschreven door echte Flandriens. Op helse hellingen over hobbelige kasseien, in een retro koerstenue en op een retro koersfiets uit de jaren ’70 ’80.
Fiets in de wielsporen van en samen met de Leeuw, overwin de kuitenbijters en dokker over de kasseien van deze grote klassieker.

Teambuilding

Wij bieden deze tochten aan als teambuilding voor bedrijven, verenigingen of vriendengroepen. Voor zij die denken dat ze Flandrien genoeg zijn!

Tochten

Bon Tour houdt altijd rekening met de diversiteit van de groep. Het gaat om de beleving en niet om het malen van vele kilometers. Samen uit, samen thuis!
Wij werken wij een tocht uit op maat met onderweg verschillende uitdagingen zoals bvb het Bon Tour kampioenschap “surplacen”.
De tochten staan onder de professionele begeleiding van GuideOn Flanders. Deze ervaren wielergidsen zorgen ervoor dat het peloton bij mekaar blijft en dat elke deelnemer begeleid of bijgestaan wordt wanneer nodig.
Bovendien is er ook nog de Bonavonture-volgwagen. Gedurende de ganse tocht blijft deze in de buurt van het Bon Tour peloton. Aanpikken mag, instappen alleen wanneer je de pedalen niet meer rond krijgt.

Bourgondische route
duur: +/- 2u30
afstand: 35km
hoogtemeters: 450 m
Bourgondische hoogte punten: Koppenberg en Kwaremont

Route Flandriens met de grote honger
duur: +/- 3u45
afstand: 50 km
hoogtemeters: 750 m
Bourgondische hoogtepunten: Koppenberg, Kwaremont, Taaienberg, Kaperij en Zeelstraat

Praktisch

Vertrekken en aankomen doen we in het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde.
Bon Tour voorziet elke deelnemer van een passende retro fietstenue en het bijhorende stalen ros uit de mythische jaren ’70 en ’80. Ook pet en Bidon ontbreken niet.
Onderweg wordt er ook de nodige bevoorrading voorzien. Tussenstops zorgen dus voor de nodige vochtopname en ook bang voor een hongerklop hoef je niet te zijn. Vive le vélo! Leve de bon vivant!

Info & Reservaties via het formulier

.

Testimonials


    A joyful day on retro bikes thanks to the nice games and funny stops during this journey. Really nice to notice how they split up all participants according to their strength without touching the team spirit.

    Patrick De Mesmaecker (Belfius)


    Easy and steady my way up the Oude Kwaremont.

    Tjarda Omta (DHL Global Forwarding)