Mechelaar lanceert fietstochten met retrofiets en outfit

MECHELEN – Er altijd al van gedroomd om met een oude velo en als een ware flandrien zoals Merckx de Belgische wegen te bedwingen? Voortaan kan het dankzij Mechelaar Peter Van der Veken, die onder de naam Bonavonture retrofietstochten organiseert.

Met een retrofiets onder de kont, een oude bidon ter hand en een prachtig belegen truitje om de schouders. Zo stuurt Peter Van der Veken zijn deelnemers de wijde fietswereld in. Sinds de 46-jarige Mechelaar nog maar vier vijfde aan de slag is voor zijn werkgever, zocht hij een boeiend tijdverdrijf om het vijfde etmaal van de werkweek in te vullen. Dat is nu Bonavonture geworden.

gva_20160929

“Er zijn heel wat retrokoersen. Maar daarbij moet iedereen zijn eigen materiaal meenemen”, legt Van der Veken uit. “Ik bied fietstochten aan waarbij de deelnemers voor één rit een retrofiets, -outfit, -pet zelfs -bidon ter beschikking krijgen. Het materiaal stamt uit de tijd van Merckx en Maertens, van pakweg eind jaren ’60 tot de jaren 80.”
De eerste geplande tochten brengen de deelnemers naar het hart van onze wielrennerij: de Vlaamse Ardennen. “Met stops langs alle belangrijke plaatsen van de Ronde. Maar bedoeling is om de ritjes zowat overal te laten plaatsvinden, ook in ons eigenste Mechelen”, aldus Van der Veken.

(bron: GvA, 29/09/2016)